Anifilm

online katalog

Výstavy

AnimaCZe po roce 89

Výstava AnimaCZe po roce 89, kterou připravil Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm ve spolupráci s Alšovou jihočeskou galerií, mapuje uplynulých třicet let české animace. Po zlomovém roce 1989 nastává v tuzemské kinematografii zcela nová éra. I animace pochopitelně zažívá složité období. Razantně se mění produkční i distribuční podmínky, ale objevují se i nové tvůrčí možnosti. A také úspěchy.
AnimaCZe po roce 89 je první výstavou, která uplynulé tři dekády podrobněji rekapituluje. Přináší zprávu o novodobých milnících naší animované tvorby, kterými se staly celovečerní filmy, úspěšné televizní seriály a především snímky krátké a studentské. Kromě komplexnější reflexe je cílem výstavy také relativizovat obecně rozšířenou představu o „konci zlaté éry“ či o tom, že česká animace za posledních třicet let žádných úspěchů nedosáhla.

www.dumstepankanetolickeho.cz
www.ajg.cz

AnimaCZe po roce 89

Út-Ne 7-12/5/2019
10.00-17.00
Dům Štěpánka Netolického

Ars Electronica uvádí: Reinhold Bidner & gold extra

Linecká organizace Ars Eletronica připravuje nejrůznější projekty na poli umění, kultury, vědy, vzdělávání, obchodu a průmyslu po celém světě, od výstav přes konference či workshopy až po performance; a to na klíč nebo ve spolupráci s partnery. Tato výstava v režii kurátorů Ars Electronica představí tvorbu oceňovaného salzburského rodáka, výtvarníka a animátora Reinholda Bidnera, který se dlouhodobě věnuje animaci a elektronickým médiím a zajímají ho hlavně možnosti práce s časem, hry a umění nových médií. Tvoří samostatně i s rakouským uměleckým kolektivem gold extra.
Umělecká skupina gold extra se pohybuje na pomezí výtvarného umění, performance, hudby a hybridních médií a její členové se soustavně věnují průzkumu inovativních forem umění.

V Zámecké galerii budou prezentována videa Ex Terrat, CONfusions, Until We Coleidescape, Impulse a počítačová hra The Fallen.

Ars Electronica uvádí: Reinhold Bidner & gold extra

Út-Ne 7-12/5/2019
10.00-18.00
Zámecká galerie

Vernisáž výstavy Ars Electronica presents: Reinhold Bidner & gold extra

St 8/5/2019
16.00-17.00
Zámecká galerie

Vernisáž výstavy AnimaCZe po roce 89

Čt 9/5/2019
17.00-18.00
Dům Štěpánka Netolického