Hudební program

Děti mezi reprákama

Děti mezi reprákama

Pod názvem Děti mezi reprákama se skrývá nový projekt Dominika Zezuly (post-hudba), který se snaží dokázat, že country akordy a post-rocková nálada můžou být kamarádi.
Koncept je jednoduchý: Pokusit se vytvořit co nejsilnější zážitek pouze s využitím akustické a elektrické kytary, bez bicích linek, elektronických vsuvek nebo klávesových ploch. A samozřejmě s hlasem. Kde nejsou pořádné texty, tam ani smrt nebere.

Út 03/05/2016
22.00-23.00

Tunel Music Bar

HRTL

HRTL

Leoš Hort alias HRTL je špičkový performer na modulární syntezátor a zakladatel brněnského kazetového vydavatelství Bükko Tapes, které vydává hudbu východoevropských bedroom producentů. Zároveň je aktivním členem kolektivu Bastl Instruments, kteří vyrábí hand-made open-source hudební hardware.
Hudba HRTL se z post-witch-housu vyvinula směrem k repetitivním rytmům s bohatými melodickými i zvukovými prvky, proměnlivou atmosférou a hravými strukturami. Ať už ušpiněný house s osmdesátkovým feelem, fluorescentní techno nebo temné bublavé beaty, HRTL nikdy nehraje dvakrát to samé. Stejně jako jeho živá vystoupení jsou totiž jeho nahrávky improvizované a 100% hardware. HRTL letos obdržel žánrového Anděla za nejlepší elektronický počin roku.

Út 03/05/2016
23.00-23.59

Tunel Music Bar

Sítě

Sítě

Post-ambientní projekt Jana Tomáše (Tomáš Palucha, Thema Eleven) a Jana Kašpara (Obelisk of Light, Pavilion M2) prokládá melancholické písně snovými improvizacemi a zvukovými krajinami. Hudba Sítí má silný vztah k filmu, kapela vytvořila několik živých soundtracků a aktuálně dokončila hudbu ke studentskému filmu Šimon a Klára. Jejich koncerty jsou také doprovázeny projekcemi. 

St 04/05/2016
21.30-22.30

Tunel Music Bar

 India

India

Pokud se vám občas zasteskne po kapele Black Tar Jesus, můžete se třeba vyklidnit na jednom z koncertů India. Kapela, která vznikla přesídlením Tomáše Kopáčka do osvícených Českých Budějovic a v její sestavě najdete ostravského rodáka Bejbiše a Sokolíčka. Co můžete čekat? Náladu jak z desky Presence od Led Zeppelin, krautrockovou strukturu skladeb a občasné výlety do noiserockových planin.

St 04/05/2016
22.30-23.30

Tunel Music Bar

Červen

Červen

Kapela Červen se ve své tvorbě odkazuje na styly jako post rock, math pop, nebo noise rock. Za krátkou dobu svého působení stihli vystoupit na festivalech Creepy Teepee, Žižkovská noc nebo Fluff Fest a odehráli dvouhodinový doprovod k němému filmu v rámci LFŠ.
Jejich debutový singl Oktavín je od vydání v pravidelné rotaci na Rádio Wave a Rádio 1. Podle serveru Aktuálne.cz je Červen jedním z objevů české scény roku 2015. Svojí muzikantskou hravostí v kombinaci s noisovou syrovostí si ale kapela začíná získávat fanoušky i v zahraničí.

Čt 05/05/2016
21.30-22.30

Tunel Music Bar

Penguinsmeat

Penguinsmeat

Instrumentální prog/math/noise/šílená partička Penguinsmeat vznikla v ruském Petrohradu. Jejich tvorba vykazuje dynamiku elektronické hudby a míchá noisové improvizace s jemnými melodiemi a zběsilými beaty.

Během posledních 4 let kapela tvrdě pracovala a koncertovala po kontinentální Evropě, Rusku a Ukrajině (více než 100 koncertů v 13 státech) buď sama nebo s dalšími velmi různorodými kapelami jako např. ‘Bosnian- rainbows’ (ex-Omar Rodriguez-Lopez band) (US), ‘This will destroy you’ (US), ‘Long distance calling’ (GER), Tera Melos (US), 100 Onces (US).

Čt 05/05/2016
22.30-23.30

Tunel Music Bar

Alphones

Alphones

Alphones je brněnské instrumentální duo basy (Leoš Dudešek) a bicích (Jan Kuchár) hrající hypnotické jazzovo-matematické smyčky. Na svém právě probíhajícím turné po Evropě, se mezi Chemnitzem a Lyonem zastaví také v Třeboni.

06/05/2016
21.00-22.00

Tunel Music Bar

Nachttante

Nachttante

Instrumentální duo Martina Nakládala (kytara) a Erika Netušila (bicí, klarinet) doplněné živými vizuály Jiřího Bartoše. Vezměte sludge a math promíchanej ho s jazzovými postupy a dostanete brněnskou dvojku Nachttante.

06/05/2016
22.00-23.00

Tunel Music Bar

Planety

Planety

Hudba Planet je hudbou, která zní za oponou tohoto světa – tam, kde se letní světlo rozpíná do všech koutů rozestlanýho pokoje. Zaprášená periferie Kamila Lhotáka plná malejch příběhů a letmejch dotyků, z jejichž ozvěn se tvoří legendy a mýty. Když vstoupíte mezi Planety, vstoupíte do magickýho kolotoče – držte si klobouky a šátky, cílová stanice je Orient bar: věčnej, vysněnej, a vždycky na dosah. Stačí jen přivinout dámu vašeho srdce na mužnou hruď.

06/05/2016
23.00-23.59

Tunel Music Bar

Mutanti Hledaj Východisko

Mutanti Hledaj Východisko

Jeden se ochotně a uvěřitelně vtěluje do rolí – většinou lidí, které byste nechtěli potkat. Druhý tomuto úchylnému kabaretu staví silné post-apokalyptické hudební kulisy. Ve svých skladbách nejen hrají, ale přímo staví až bizarní příběhy. Jan Vejražka (rap, texty) a Jiří Konvalinka (hudba) se vrací do Třeboně s jejich pověstnou koncertní show, které vás bude až mrazivě bavit.

So 07/05/2016
22.30-23.30

Tunel Music Bar

Dizzcock + VJ Kolouch

Dizzcock + VJ Kolouch

Dizzcock je pražský producent a beatmaker, mimo jiné i člen post-raveové kapely Lightning Glove. Jeho tvorba je charakteristická temnou a chladnou beatovou kompozicí, která je tažená výraznými subbasy. Žánrově se pohybuje mezi britským grimem, jukem a hlasovými samply připomínající obdiv k americkému hip-hopu.
První dlouhohrající album s názvem Elegy of Unsung Heroes vyhrálo cenu Vinyla za rok 2015 v kategorii album roku. Na koncertech Dizzcocka doprovází VJ Kolouch, který svými vizuálními obrazy umocňuje dystopické a sociálně-kritické pozadí vystoupení.

So 07/05/2016
23.30-23.59

Tunel Music Bar