Mezinárodní festival animovaných filmů Třeboň Česká Republika 1. - 6.5. 2018

online katalog
Hudební program

Aid Kid & Isama Zing Live

60 min

Dva elektroničtí producenti se zálibou v dekonstruované klubové hudbě se potkávají ve společném DJ setu.

Aid Kid & Isama Zing Live

Út 01/05/2018
22.30-23.30
Festivalový stan / Zámecký park

Aid Kid / Isama Zing DJ sets

Pražský producent Aid Kid (Ondra Mikula), který už dávno není dítě, je vycházející hvězdou české elektronické scény. Jeho sofistikovaný přístup k taneční hudbě je důvodem, proč si získal jak fanoušky, tak kritiky, kteří ho přirovnávají k umělcům, jako jsou např. Jon Hopkins či Apparat. Aid Kidovo eponymní debutové album z roku 2015 je považováno za mistrovské dílo české elektronické hudby. Vyhrál cenu diváků Czeching 2015 a také cenu pro nejlepšího nového umělce na hudebních cenách Vinyla 2015. Jako skladatel spolupracoval na tvorbě mnoha spotů, znělek, instalací a videomappingů.

Isama Zing je nový klubový projekt producenta a DJ Jonatána Pastirčáka (Pjoni), ktorý je zároveň členom kolektívu Mäss. Hudba Isama Zing je odrazom rôznorodosti vzájomne prepojených žánrov súčasnej elektronickej hudby. Kombinácia modulovaných field recordings s industriálnymi beatmi a krehkými melódiami nepriamo ilustruje dozvuk civilizačnej strojovosti, ktorá sa v tvorbe Isama Zing organicky rozdeľuje a znovu spája v celok skladieb. 

Aid Kid / Isama Zing DJ sets

Út 01/05/2018
23.59-01.59
Pivovar

The Maggie’s Marshmallows

60 min

Tříčlenná kapela z Prahy, která vyrůstala na 80's garage punkových kapelách, jako Gories, Gruesomes, a vlivech amerických garage kapel konce šedesátých let. Postupem času začaly tvorbu formovat inspirace z dalších žánrů, ale slabost pro starý kytary a šedesátkový zvuk zůstala. V roce 2014 se kapela upsala americkému labelu Get Hip Recordings, u kterého vydala v roce 2014 první singl Come Along a dva roky poté stejnomenné debutové album produkované Jimem Diamondem.

The Maggie’s Marshmallows

St 02/05/2018
21.00-22.00
Festivalový stan / Zámecký park

Lazer Viking

60 min

Pátý jezdec apokalypsy a poslední nefalšovaný antihrdina, mytické monstrum i žijící legenda zároveň – Lazer Viking je armáda jednoho muže s posláním proměnit každý zaplivaný klub, zapomenutý vesnický sál či řadovou garáž v Mekku rock’n’rollu. Prorok krutovlády elektrických kytar, věrozvěst hitového kánonu budoucnosti a sériový vrah vyčpělého trendu, který zná jedinou rychlost – na dřeň. Lazer Viking je všechno, co jste kdy mohli chtít, ale nikdy neměli kuráž si o to říct. Milujte ho nebo nenáviďte, ale smiřte se s krutou realitou, že bez něj už dál nelze žít.

Lazer Viking

St 02/05/2018
22.00-23.00
Festivalový stan / Zámecký park

Barbora

Barbora je promotérka a dýdžejka působící v Praze. Pořádá večery elektronické hudby v Klubu FAMU a party s názvem Tetris. Na jednom pódiu se už sešla se jmény jako Roman Flügel, Recondit, Mall, PLO Man, Sebastian Mullaert, Matrixxman, Julie Govor, Wolfram, Waxtefacts label atd.

Díky setům na celé řadě velkých party (Stalin, Komiks či Cukr) získala zkušenosti s hraním před velkým publikem, což jí pomohlo zdokonalit styl a techniku. Její nejnovější mixy se ubírají trochu jiným směrem a kombinují vokály, vliv acid housu a hutné basy. V jejím jedinečném stylu se mísí moderní kýč se zvukem devadesátek.

Barbora

St 02/05/2018
23.59-01.59
Festivalový stan / Zámecký park

Kalle

60 min

Předskokani interpretů jako Scott McCloud, Boduf Songs nebo Scott Kelly, tři roky po debutovém Live from the Room, za které dostali cenu Anděl 2015 za alternativní hudbu, Kalle vyslali do světa své druhé album Saffron Hills. Vždy pracují vlastními osvědčenými postupy a výrazovými prostředky, které podtrhují specifickou a osobní atmosféru skladeb. Gradace vrstvených kytar dává Kalle silnou post-rockovou intenzitu, zatímco slowcoreová repetetivnost drží hudbu při zemi a vytváří dostatek prostoru pro zpěv Veroniky, který nechává do písní Kalle proplout mnohdy až popovou hitovost.

Kalle

Čt 03/05/2018
21.00-22.00
Festivalový stan / Zámecký park

Xavier Baumaxa

60 min

Xavier Baumaxa je buránek regionálního charakteru, se stále větším geografickým a mezigeneračním přesahem. Své písně skládá zpravidla při různých rytmických činnostech jako je: sekání dříví, máchání křovinořezem, chůze v terénu, plavání kraulem či naznak, zatloukání hřebíků hundrtfýrcych – stovek, hodin natírání plotu tixotropní lazurou, kopání ilegálních trativodů, přejíždění středové dálniční přerušované čáry a to hlavně v noci, cvakání zuby po přejetí dvojité nepřerušované čáry a to hlavně nad ránem, v neposlední řadě také poslouchání praskotu krbu, které je však arytmické, takže je to sporné...

Xavier Baumaxa

Čt 03/05/2018
22.00-23.00
Festivalový stan / Zámecký park

Jimmy Pé

Jimmy Pé by si klidně mohl říkat průzkumník zlomených beatů. Jeho elektronická hudba si úspěšně hledá cestu do celého světa. Z produkčního hlediska tento se tento slovenský mixer dokáže lehce pohybovat mezi žánry, aniž by ztratil vlastní originální zvuk, jehož hlavní ingrediencí jsou zlomené beaty okořeněně charakteristickými skoky mezi melancholií a euforii.

Jimmy Pé je také spoluzakladatel labelu GERGAZ, kde také vydává většinu své hudby. Jeho věci už upoutaly pozornost hvězd, jako jsou The Gaslamp Killer, Flying Lotus, Baauer, Tokimonsta, UZ, Lefto, Daedelus, Dj Craze, Eskei83’s či vítěz Red Bull DJ Contest Thre3style.

Jimmy Pé

Čt 03/05/2018
23.59-01.59
Pivovar

VEES

60 min

Indie rockové jihočeské trio Vees se po šesti letech vrací s novým našláplým albem No Way Back. Sestavu tvoří basista a zpěvák Jan Bernard Vaněček, bubeník František Vácha a kytarista a zpěvák Matěj Vodička. O mix a mastering se postaral Michal Šťastný alias „Amák“ známý například ze skupiny Sunshine či ze spolupráce se skupinou Killing Joke a mnoha dalšími. Suverénní, strhující projev a zvukové experimenty řadí tuhle kapelu ke špičce indie rockové scény.

VEES

Pá 04/05/2018
21.00-22.00
Festivalový stan / Zámecký park

Opak Dissu Label

60 min

Svitavský hiphopový kolektiv Opak Dissu na sebe upoutal pozornost virálně šířenými tracky, které vtipně glosují nešvary stagnující rapové scény a zesměšňují její klišé. Opak Dissu vypouští po internetu do světa virtuální rapperské identity jako je „vesnická legenda, buran one“ Asap Jarda nebo „nejnaštvanější yorkshire v České republice“ Young Lvíše. Komediální rap v České republice ještě nikdy nebyl takhle humorný.

Opak Dissu Label

Pá 04/05/2018
22.00-23.00
Festivalový stan / Zámecký park

DJ Casablána

DJ Casablána

Pá 04/05/2018
23.59-01.59
Pivovar

Role

60 min

ROLE jsou kvartet z Karlína nebo odkud, devadesátková kopírka, protože hrajou na kytary, kapela která zní jako Priessnitz nebo Lucie, protože zpívají česky. Mají za sebou desku RÁNA, kterou nabízej zadarmo, protože dneska se prodávají jen vinyly a gramofon doma ani jeden nemá. Ale jejich hity vás udrží na parketu celou noc!

Role

So 05/05/2018
21.30-22.30
Festivalový stan / Zámecký park

Cold Cold Nights

60 min

Cold Cold Nights vydali první desku (The) Last Summer v březnu 2017. Debut skupiny poskládané kolem Jakuba Jiráska vypráví příběhy osamělých mileniálů potýkajících se s tradičními koncepty genderových rolí, národní příslušnosti a se vztahy na dálku. Kromě obvyklé instrumentace využívají dechové nástroje, akordeon nebo zvonkohru. Bohatý zvuk je pečlivě zaranžován do písní s intimní atmosférou a pestrým dynamickým rozsahem, zvukově se Cold Cold Nights pohybují někde na pomezí post rocku, indie folku a ema.

Cold Cold Nights

So 05/05/2018
22.30-23.30
Festivalový stan / Zámecký park

Unizone crew

Unizone crew začala působit od počátku roku 2017 ve složení UNKNXWN a notsureyet. Dvojici milovníků nejrůznějších variací taneční hudby o rok později doplnil i Kewu. V tmavém koutě pražské scény tak zmutoval amorfní klubový virus, který ve svém genomu nese dlouholeté zkušenosti, technickou zručnost za djskými decky, drzost nabourávat žánrová klišé i nevyléčitelný entuziasmus pramenící z nekonečného koloběhu hledání a nacházení nových zvuků a estetik.

Unizone crew

So 05/05/2018
23.59-01.59
Pivovar