10|05 novinky

Sobotní program na Anifilmu

Sobotní program na Anifilmu

Tipy na dnešní den

Anifilm jde do finále a už dnes večer budete moci od 21 hodin v Divadle J. K. Tyla zhlédnout filmy, které zvítězí. Předcházet jim bude slavnostní zakončení festivalu, tentokrát v promítacím sále Roháč, a to od 19 hodin. Ve 22 hodin začíná pak v sále Besedy Karaoke battle, soutěž pro nadšené dabéry. Zúčastnit se můžete i vy, ale pozor, kapacita je omezena! Soutěžící budou bez jakékoliv přípravy dabovat ukázky z animovaných filmů a autor nejpohotovějšího, nejvtipnějšího a nejvynalézavějšího komentáře si odnese cenu.

Kam s dětmi - na Slona, Husity a Malou čarodějnici

I dnes připravil Anifilm řadu programů pro malé i větší děti. Ty malé by mohl zajímat Nejmenší slon na světě, kterého jim představí režisér Libor Pixa. Větší děti by mohly být spíše zvědavé na svérázné Husity, kteří v celovečerním filmu Pavla Koutského boří mýty o zásadní kapitole českých dějin. Všem, a to i dospělým divákům, kteří si chtějí zavzpomínat, je pak určena celovečerní verze nezapomenutelné Malé čarodějnice režiséra Zdeňka Smetany. 

Co podniknout večer

Ve 22 hodin začíná v DADA Clubu koncert skupiny Smutný Karel, která se ráda nechává inspirovat všemi žánry moderní hudby, ať již psychedelickou hudbou či bluesovou muzikou. V Besedě ve 23.30 pak následuje DJ Gadjo.cz, jehož styl mísí prvky tanečního world♙n’bassu, argentinského tanga, latino reggae, rock’n’rollu anebo electroswingu. 

Festivalový deník najdete jako obvykle v rubrice Press.