09|05 novinky

Pátek na Anifilmu

Pátek na Anifilmu

Dnes máte jedinečnou příležitost zjistit, jaké animované celovečerní filmy v Čechách právě vznikají. V rámci programu Work in progress od 14 hodin v Loutkovém divadle odprezentují tvůrci snmky Lichožrouti, Malá z rybárny, Život k sežrání a Trilogie Kaktusák. Jiný program přivezl porotce Philippe Moins. Ten uvede pásmo filmů, oceněných na festivalu Anima Brusel, a to včetně vítěze hlavní ceny japonského snímku Futon. Před půlnocí se pak můžete vydat na projekci filmu Felidae, který dosud nebyl uveden v české distribuci a v němž kocour Francis vyšetřuje sérii kočičích vražd.  

Zveme vás také na setkání v Respekt stanu s filmovým publicistou Kamilem Filou, který povede diskuzi na téma současná reflexe animovaného filmu v médiích. Akce se uskuteční ve 13 hodin. Těšíme se na Vás! 

Dnes v noci: harmonikář, jazz, shoegaze

Dnes to bude poněkud dilematické, protože máte na výběr hned z pěti hudebních programů. V DADA Clubu vystoupí harmonikář Václav Koubek, následovat budou jazzové melodie v podání Jazz Jam Session JH. V Besedě zahraje shoegaze kapela Manon meurt, poté hudební duo DVA a nakonec jeden z našich nejzkušenějších dýdžejů DJ Liquid A.

Kam s dětmi? Na celovečeráky

Dnes promítáme pro děti vedle kurátorských pásem Výprava (nejen) do dětské fantazie a Čeští studenti dětem hned několik celovečerních filmů. Tři z nich jsou se probojovaly do mezinárodní soutěže. Čtyřlístek ve službách krále, který je první filmovou adaptací populárního českého komiksu, dále výtvarně rozevlátá Teta Hilda a poetický Měsíčňan. Večer se pak s dětmi můžete přijít podívat na Masarykovo náměstí na loutkový hit Koralína a svět za tajnými dveřmi.

I dnes si můžete přečíst festivalový deník. Najdete ho v rubrice Press.