Visegrad Animation Forum vybral 23 animovaných projektů, které se zúčastní soutěže v Třeboni

25 | 03

Visegrad Animation Forum vybral 23 animovaných projektů, které se zúčastní soutěže v Třeboni

Z letošních přihlášek na Visegrad Animation Forum měli organizátoři obzvlášť velkou radost. Navýšil se počet projektů pocházejících ze zemí střední a východní Evropy, což je velmi povzbuzující pro animační průmysl.  

Všechny vybrané projekty se zúčastní přípravných workshopů, kde se ve spolupráci se zkušenými odborníky zaměří na jejich scénář, finanční plán, festivalovou strategii, možnosti koprodukce atd. Následovat bude prezentace před odbornou porotou a 1:1 schůzky se zástupci animačního průmyslu. Cílem každého účastníka soutěže je najít vhodné partnery, distributory nebo zástupce TV stanic, zaujmout je a možná i „prodat“ jejich projekt.

Výherce obou kategorií obdrží finanční podporu v hodnotě 2 000 EUR, která bude sloužit k dalšímu vývoji projektu.  Nejlepší zástupce kategorie TV seriál / TV speciál si navíc zajistí přímý postup na Cartoon Forum 2017. Letošní novinkou je cena od zástupce MAIA WORKSHOP, což je světově uznávaný program školení a coachingu pro producenty. Jeho zástupce ocení nejlepšího producenta, který získá pozvání na jeden ze školícíh programů.

Seznam vybraných projektů v obou kategoriích naleznete zde