Seminář o distribuci animace zvýší šance českých děl v zahraničíSeminář o distribuci animace zvýší šance českých děl v zahraničí

18 | 12

Seminář o distribuci animace zvýší šance českých děl v zahraničí

Seminář je určený  odborné veřejnosti z řad nezávislých producentůtvůrců a zástupců vybraných distributorů a televizních společností z tuzemska a zahraničí. Účastníci se seznámí s know-how v oblasti aktuálních trendů, výzev a příležitostí v distribuci animovaných děl.

Právě distribuce  představuje rozhodující faktor pro další směřování české animované tvorby, se zásadním vlivem na vývoj námětů a scénářů. Kromě tradičních distribučních cest, jaké zastupují kino nebo televize, se rychlým tempem vyvíjí řada nových distribučních cest a koncových digitálních zařízení. Jejich znalost umožní českým producentům zapojit se do zahraničních koprodukcí a může zvýšit jejich šance na uvádění české animované tvorby na mezinárodní trh.

V dnešním světě se o publikum doslova bojuje. Zcela pochopitelně distributoři zvažují rizika, jsou nedílnou součástí financování vývoje a výroby animace. Jejich role při samotném vzniku animovaného díla je klíčová,“ vysvětluje Marek Toušek z Asociace animovaného filmu.

Seminář slibuje mezinárodní účast a přední odborníky. Mezi potvrzenými řečníky je například televizní producent Tom Van Waveren, který byl třikrát nominován na cenu Emmy. Je generálním ředitelem a tvůrčím ředitelem v CAKE Entertainment, předsedou Animation Producers Netherlands a místopředsedou Animation in Europe, kde pracuje na zlepšení podpory rozvoje evropského animačního průmyslu. Jako další se o své zkušenosti podělí americká producentka žijící v Paříži Eleanor Coleman ze společnosti Indie Sales (distributor celosvětově úspěšného animovaného filmu My Life as a Zucchini / Můj život cuketky),  či francouzský producent Lionel Marty, který se specializuje na tvorbu pro děti v distribuční společnosti APC Kids.

Seminář bude probíhat v angličtině, účastnický poplatek činí 1000 Kč pro profesionály a 300 Kč pro studenty.

Přihlášky do 15. ledna 2018.

Více na distribution.asaf.cz