Tipy na středu

02|05

Tipy na středu

Tváří v tvář

Od dnešního dne až do soboty máte možnost navštívit v odpoledních hodinách neformální moderovanou diskusi Meet the Filmmakers. Ve Festivalovém stanu ji s režiséry a režisérkami soutěžních filmů povedou programový ředitel festivalu Pavel Horáček a kurátorka Eliška Děcká. Jedná se o výjimečnou příležitost osobně se s tvůrci setkat, přičemž prostor bude i pro vaše dotazy. Oblíbený meeting pořádáme už několik let a s nadšením pozorujeme, jak každoročně roste zájem tvůrců. Festivalový stan najdete v Zámeckém parku. Program začíná ve 14.00 s výjimkou soboty 5. května, kdy je naplánován o hodinu později.

 

Game a VR zone

Měšťanská beseda, 12.00 – 18.00

Navštivte festivalovou Game a VR zónu v 1. patře Měšťanské Besedy na Masarykově náměstí. Zahrát si tam můžete VR hry (Rick and Morty, Google Tilt brush, Dreams of Dalí, atd.), počítačové hry z mezinárodní soutěže (Cuphead, CHUCHEL, Gorogoa, atd.) nebo se inspirovat VR filmy (Asteroids!, Nothing Happens, Song of the Sea, atd.).

 

Filmové lázně

V letošním roce jsme se rozhodli posílit program v Kině Aurora, které najdete v lázeňském komplexu na západním okraji Třeboně, a to v klidném prostředí rozsáhlého parku na břehu rybníka Svět. Letošním rokem se stává z Aurory plnohodnotný festivalový kinosál, v němž budeme promítat několikrát denně. Počínaje zítřkem sem můžete zajít jak na celovečerní, tak krátké filmy. Promítat budeme snímky ze soutěže i z doprovodného programu, pro dětské i dospělé publikum. Co spojit festivalovou a lázeňskou atmosféru a dorazit do Aurory třeba na očekávanou novinku Wese Andersona Psí ostrov, kultovní Lego příběh či Švankmajerův údajně poslední celovečerní film Hmyz?