Tipy na sobotu

06|05

Tipy na sobotu

Pixilace jako mistrovské dílo - 12:00, Divadlo J. K. Tyla

Dnes představí své filmy argentinský porotce Juan Pablo Zaramella. Ačkoliv nejvíce slávy mu přinesl perfektně pixilovaný snímek Luminaris, škála technik, kterou nejznámější latinskoamerický animátor používá, je mnohem širší: zahrnuje loutku, plastelínu i kombinaci animace s reálnými záběry.

Posezení s Adamem Elliotem - 16.00, Divadlo J. K. Tyla

Vzácným hostem letošního Anifilmu je nezávislý australský režisér Adam Elliot, tvůrce unikátních „plastelínografií“ i celovečerního filmu Mary a Max. A právě s ním se můžete dnes osobně setkat a v rámci přátelského moderovaného programu se o něm i od něj ledacos dozvědět - třeba jak vdechuje život svým neodolatelným plastelínovým outsiderům.

Ve znamení hvězdných hostů

Jak bylo těžké, nebo lehké převést animovaný film Plug & Play do hry? To nám poví už od 11 hodin jeho autor Michael Frei. Z britského studia Nerial k nám dále zavítá François Alliot, který ve 13 hodin odhalí proces psaní scénáře pro jeho úspěšnou hru Reigns a od 14.30 bude Luke Whittaker ze studia State of Play sdílet zkušenosti z ručně vyráběných světů svých her. Ve Zlaté hvězdě se máme jednoduše na co těšit.