Přihlašujte se na workshopy, počet míst je omezen!

19|04

Přihlašujte se na workshopy, počet míst je omezen!

V rámci Anifilmu 2017 máme jedinečnou příležitost proniknout do tajů výroby animovaných filmů. Workshopy povedou zkušení lektoři a proto neváhejte a hlašte se na e-mail: eva.kamenikova@anifilm.cz.

 

Workshop: 360° - 101

V rámci jednodenního workshopu vás filmoví tvůrci Jakub Pinkava a Adam Martinec zasvětí do tajů přípravy, natáčení, střihu a exploatace 360°, sférických videí. Úvod workshopu bude věnován vývoji námětu a scénáře, který je pro tento typ natáčení vhodný. Následně si každý z účastníků vyzkouší natočení vlastního konceptu, poté se krátká videa spojí do sférického videa a následně sestříhají a odpromítají na monitorech a za  využití VR technologií.


Termín: 4. 5. 2017, počet účastníků 10 (ideálně 5 tvůrčích párů)​ Workshop je zdarma

 

 

Mockuanimace - dílna stop triku s Milošem Tomićem!

Jedinečná příležitost ovládnout řemeslo, se kterým si vystačíte až do konce života! Za normálních okolností extrémně pomalá technika, bude podána s lehkostí a pro každého srozumitelně. Jak vyzrát na "magickou" chybu, která se lidem jeví jako stop trik? To se dozvíte hned první den. A pak, už jako zkušení profesionálové, postavíte sami stop trick na hlavu a "iluzi pohybu" vytvoříte jinými, ještě záhadnějšími prostředky!

 

Termín:  3. - 5. 5. 2017  - třídenní dílna, cca od 10 do 14 hodin

Kapacita: 7 – 15 účastníků od 13 let, předchozí dovednost v animaci není potřeba. Poplatek 400 Kč

 

Prezentace a workshop: František Týmal & Jan Kulka

Workshop s F. Týmalem a J. Kulkou nabídne příležitost nahlédnout do jejich filmové kuchyně. Různé techniky leptání filmu a představení specifických vlastností a možností Pramítačky. Co nového pro animaci přináší možnost užití široké škály nejrůznějších materiálů k přímému živému promítání (obinadla, izolepy, igelit apod..)? A co se mění, když začnete uvažovat o aktu promítání jako o důležité součásti filmové tvorby/prezentace? Každý účastník bude moci vytvořit část společného filmu využívajícího různé techniky výtvarných zásahů do 16mm filmu (škrábání, kreslení, malba na exponovaný i čirý film...). Vyzkoušet promítání různých materialů, obsluhu atypického promítacího aparátu. Tvorbu abstraktních filmů či kreslené animace na průhledné „dortové pásky,“ které bude možné ihned promítat.

Termín konání : 5. 5. 2017, maximální kapacita 15 účastníků, pooplatek 150 Kč