Výstava AnimaCZe po roce 89 PRODLOUŽENA DO 15. ZÁŘÍ

Výstava AnimaCZe po roce 89 PRODLOUŽENA DO 15. ZÁŘÍ

10 | 07

Úspěšnou výstavu AnimaCZe po roce 89, která měla původně končit s letními prázdninami, můžete ve třech patrech třeboňského Domu Štěpánka Netolického, navštívit až do 15. září 2019.

AnimaCZe po roce 89 je první výstavou, která uplynulé tři dekády svobodné české animace podrobněji rekapituluje. Přináší zprávu o novodobých milnících, kterými se staly celovečerní filmy, úspěšné televizní seriály a především snímky krátké a studentské. Kromě komplexnější reflexe je cílem výstavy také relativizovat obecně rozšířenou představu o „konci zlaté éry“ či o tom, že česká animace za posledních třicet let žádných úspěchů nedosáhla.

Součástí výstavy jsou také doprovodné programy ve formě promítání pro velké i malé diváky. Startují tuto neděli 14. července projekcí pásma Karkulka a sedm trpaslíků. Pro podrobnější program sledujte web galerie. K výstavě během nejbližší doby vyjde rovněž obsáhlejší katalog. Ten bude k dostání určitě i mimo třeboňskou galerii - v kanceláři Anifilmu a na dalších místech v Praze. Aktuální informace o katalogu najdete zde či na naší facebookové stránce.

Občanské sdružení pro podporu animovaného filmu z. s., stojící za mezinárodním festivalem Anifilm, výstavu připravilo ve spolupráci s Alšovou jihočeskou galerií a Domem Štěpánka Netolického.