Anifilm

online katalog

Max Hattler

Masterclass / Max Hattler

90 min | EN

Animované světy mezi vizuální hudbou a abstraktním vyprávěním

Max Hattler, proslulá postava experimentální animace, ve své tvorbě balancuje na hranici mezi abstrakcí a reprezentací, na níž je význam oproštěn od omezení tradičního vyprávění. Ve své tvorbě, která zahrnuje krátké filmy, vizuální hudbu, videoklipy, videoinstalace a audiovizuální performance, zkoumá mikrokosmy, okamžiky a atmosféry, prostřednictvím detailů se zamýšlí nad celkem a prostřednictvím estetiky nad politikou. Ve své přednášce Max Hattler představí některé ze svých prací a nápady, ze kterých vzešly, a účastníkům tak umožní poznat, jak pracuje.
V rámci doprovodného programu letošního Anifilmu navíc představí svou retrospektivní a stereoskopickou audiovizuální performanci Hattlerizer 4.D.

Masterclass / Max Hattler

St 8/5/2019
16.30-18.00
Schwarzenberský sál

Program porotce: Hattlerizer 4.D

60 min

V rámci Programu porotců Max Hattler uvádí naživo Hattlerizer 4.D, poslední verzi svého živého audiovizuálního představení, která poprvé zahrnuje stereoskopické vidění, optický zvuk a hudbu od Lux Prima. Za použití softwaru, který sám navrhl, znázorňuje Hattler abstraktní audiovizuální terén, který se hemží geometrickými obrazy s ostrými hranami a tvárnými organickými formami, jež se vzájemně ovlivňují a mizí. Estetika metrických objektů a barev splývá s opakovanou optickou zpětnou vazbou, aby vtáhla publikum do virtuálních říší zahrnující jemné, mlhavé, nebeské, ale i frenetické, psychedelické a disharmonické světy. Hattler skládá poctu vlivům od improvizovaného jazzu až po avantgardní animaci a VJ kulturu, improvizuje na svůj vlastní audiovizuální nástroj a přináší zářivou podívanou, která je zároveň strhující, povznášející a naprosto jedinečná.

Program porotce: Hattlerizer 4.D

Pá 10/5/2019
22.30-23.30
Kino Světozor