Tipy na úterý

01 | 05

Tipy na úterý

Kino Světozor, 15.00

Celovečerní snímek S láskou Vincent kombinuje animaci malířových nezaměnitelných olejomaleb s rotoskopií. Kdo ještě neviděl, neměl by vynechat! Nejedná se o biografii, ale o drama s kriminální zápletkou a biografickými prvky, pro nějž 125 umělců z celého světa vytvořilo 66 960 originálních olejomaleb, a to podle 94 původních van Goghových děl.

Kino Světozor, 21.00

Sci-fi snímek plný napětí a akčních scén KADO: Beyond Information se odehrává tak poutavým narativním stylem, že z něj divák nespustí oči po celé dvě hodiny. Do děje, který se motá kolem záhadné obří krychle, jež sestoupila z nebe a pohltila startující letadlo s více než 200 pasažéry, vás vtáhne hned v první vteřině.

 

Nebojte se animovat

Jako každý rok, i letos mají zejména dětští návštěvníci festivalu jedinečnou šanci stát se režiséry, výtvarníky, scenáristy a animátory vlastního filmu. Stačí, když navštíví naši ČEZ školu animace v prvním patře kulturního centra Roháč. Dílny probíhají každý festivalový den od 9.30 do 16.30. Při práci na filmu tu mohou malí tvůrci vyzkoušet řadu výtvarných technik, které zahrnují animaci ploškovou, kreslenou, animaci pískem, pixilaci (animaci živého člověka) i náročnější animaci loutky. Dílny vedou zkušení lektoři i studenti oborů animace ze středních, vyšších i vysokých škol.