Tipy na pátek

05 | 05

Tipy na pátek

Všechno nejlepší! - 20.30, Divadlo J. K. Tyla

Dnes slaví narozeniny Petr Skala. Nejen k narozeninám, ale i k projekci jeho originálních filmových experimentů mu večer zahraje postrocková kapela Ufajr. Skalova tvorba se vymyká čemukoli, co se odehrávalo v československé kinematografii šedesátých až osmdesátých let. V rámci experimentování s filmovým médiem se dostal až do sféry abstraktního filmu… A živý hudební doprovod dodá projekci další rozměr! 

Jak se dělá Panika  - 18.30, Schwarzenberský sál

Jedinečná příležitost nahlédnout do animační dílny Stéphana Aubiera. Ten dnes v rámci své „Masterclass“ festivalovým návštěvníkům ukáže, jak vypadají obrázkové scénáře, nákresy a skici, jak se konstruují jednotlivé objekty a také, jak vypadají animační testy – zkrátka jak vypadá příprava jedné epizody kultovního seriálu Panika v městečku.

Business Bistro – Game Day

Od 10 do 17 hodin se můžete inspirovat v prezenční části Business Bistra např. přednáškou Kreativní Evropy a možnostmi podpory herního průmyslu, profesním vzděláváním v animaci společností Anomalia, hrami vycházejícími z přírodních věd studia Wietrack Softwork anebo také novou hrou Under Leaves z produkce Circus Atos.