Přihlaste svůj animovaný projekt na Visegrad Animation Forum 2018

06 | 12

Přihlaste svůj animovaný projekt na Visegrad Animation Forum 2018

Ve dnech 1. – 3. května 2018 se uskuteční VAF Třeboň, největší událost pro animační průmysl ve střední a východní Evropě. Do mezinárodní soutěže animovaných projektů ve vývoji se lze přihlásit ve dvou kategoriích: krátký film (v délce do 20 min.) a seriál/TV speciál (webový nebo TV seriál v jakémkoliv formátu a filmy nad 20 min.). Vybraní účastníci budou mít jedinečnou příležitost konzultovat svoji práci se zkušenými filmovými profesionály a lépe se tak připravit na soutěžní pitching.

Vítězové v obou kategoriích obdrží finanční cenu ve výši 2 000 EUR pro další vývoj jejich projektu. Výherce kategorie Seriál/TV Speciál si navíc zajistí přímý postup na Cartoon Forum 2018 (Toulouse, Francie). Tento rok organizátoři VAFu rozšířili spolupráci s prestižním sdružením CARTOON. Vůbec poprvé proběhne soutěž pro celovečerní animované projekty. Do pilotního ročníku vyberou členové správní rady VAF nejlepší projekt z každé země (Česká republika, Maďarsko, Polsko, Slovensko a Slovinsko). Pět týmů představí své záměry před panelem evropských distributorů a poté se zúčastní individuálních schůzek s klíčovými zástupci animačního průmyslu. Nejslibnější projekt automaticky postoupí na prestižní Cartoon Media (Bordeaux, Francie).

Díky spolupráci s workshopem Animation Sans Frontiers (ASF) obdrží jeden režisér nebo producent stipendium ve výši 1 000 EUR. Tim Leborgne, vedoucí projektu ASF, vybere vítěze z obou kategorií. Na slavnostním vyhlášení bude také udělena Cena zvukové postprodukce v hodnotě 1 000 EUR, kterou získá nejlepší krátký film. Toto ocenění poskytne polské studio Piotra Kubiaka a pokryje zvukovou postprodukci včetně využití studia a služeb zvukového inženýra po dobu 5 dnů.

Uzávěrka přihlášek: 31. ledna 2018
Podrobná pravidla naleznete zde.
Přihlaste ZDARMA svůj projekt zde.
V případě jakýchkoli otázek prosím pište na submit@visegradanimation.com.

VAF Třeboň 2018 není pouze soutěž. Je to také místo, kde můžete potkat zástupce animačního průmyslu nejen ze střední a východní Evropy. Více než 150 filmových profesionálů - včetně producentů, dramaturgů TV stanic, ředitelé festivalů, distributorů, zástupců národních filmových fondů a mnoho dalších. Ti všichni přicházejí do Třeboně diskutovat o nových vizích a příležitostech v oboru, způsobech financování nebo strategií pro další rozvoj. Velký důraz je kladen na seznámení účastníků a jejich vzájemné propojení.

VAF Třeboň 2018 se koná v rámci Mezinárodního festivalu animovaného filmu Anifilm (1. - 6. května 2018). VAF spolupracuje s Cartoon Forum a je podporováno programem Creative Europe MEDIA, Státním fondem kinematografie a je spolufinancováno státními fondy a profesionálními organizacemi z ČR (ASAF, Asociace animovaného filmu), Maďarska (MOME ANIM, Moholy-Nagy University of Art and Design, Budapešť), Polska (SPPA, Polish Animation Producers Association), Slovenska (APAF, Slovak Association of Animated Film Producers) a Slovinska (: D'SAF !, Slovenian Animated Film Association).