Tipy na čtvrtek

04|05

Tipy na čtvrtek

Soundtrack naživo - 19.30, Divadlo J. K. Tyla

Návštěvníci Anifilmu budou mít dnes zcela jedinečnou příležitost. Je pro ně přichystána speciální projekce kultovního francouzsko-československého alegorického snímku Divoká planeta, který se vyráběl v pražském studiu Jiřího Trnky. Živého soundtracku se zhostí Aid Kid, který se pro tento projekt spojil s violoncellistkou Terezií Kovalovou a pianistou Jiřím Libanským.

 

Zoetrop k sežrání - 21.30, Divadlo J. K. Tyla

Jen málokterá z prehistorických animačních technik zažívá v posledních letech takový návrat na výsluní jako systém zoetropu. Autoři ovšem tento 5 000 let starý systém posunuli do dnešní doby, když sáhli po 3D tiskárně a gramofonových deskách. Anifilm dnes uvádí speciální výběr filmů, které využívají k animaci zoetrop a jídlo, některé dokonce v kombinaci.

 

Animované filmy ve vývoji - 15.00, Schwarzenberský sál

Jaké celovečerní animované projekty se ve střední Evropě připravují a v jaké jsou fázi vývoje? Z těch nejzajímavějších jsme pro vás vybrali Hmyz Jana Švankmajera, který představí jeho dvorní producent Jaromír Kallista, Hurvínka a kouzelné muzeum režiséra i producenta Martina Kotíka, Tajemství a smysl života Petra Vachlera, polský projekt Squeek Roberta Jaszczurowského a Łukasze Kacprowicze a rakouský film The Paperman Johannese Schiehsla. A to všechno už dnes v rámci programu