online katalogHudební program

Planeta Nova Dj's

ANNO Award '97 Winners, držitelé Zlaté Medúzy za rok 1998. Duo harddiskžokejů (Anche, Klička) těžící z tradice Esa a Sosákovy pětky. V dobrém i zlém.

Planeta Nova Dj's

Út 02/05/2017
23.00
Festivalový stan

Fertilizer

Duo Fertilizer vzniklo náhodně ve Zlíně v roce 2008. Retrofuturistická kombinace četných forem rockové hudby a hardware syntezátorů, stojí jednou nohou v osmdesátých letech, zatímco druhá vykračuje do vzdálené budoucnosti. Toto zdánlivě nesourodé uskupení celkem úspěšně hnojí hlavy nepoučitelných zvědavců.

Fertilizer

St 03/05/2017
22.00
Festivalový stan

Ditchmag Dj's

Ditchmag vznikl v roce 2012 jako nezávislý internetový hudební magazín. Později se přes své různé mutace přetvořil až do dnešní formy neformálního kolektivu publicistů a DJs. V eklektickém DJ setu můžete čekat ozvěny všeho, čím je v roce 2017 klubová hudba – radikální, zahloubaná ale i extatická a konejšivá.

Ditchmag Dj's

St 03/05/2017
23.00
Festivalový stan

Mourek & Urbánek

Vojtěch Urbánek a Tomáš Mourek je duo písničkářů, kteří by se pro své kytary nechali i ubodat kružítkem. Během intenzivního koncertování si vyšlapali cestu mezi blues a syrovým indie folkem. K jejich poznávacím znamením patří živý zvuk, autentický zpěv a vyzrálé české texty. Pokud něco na světě dokáže vykoupit hříchy této dvojice, je to debutové album Urbánek & Mourek vydané u labelu Transistor.

Mourek & Urbánek

Čt 04/05/2017
20.30
Festivalový stan

minus123minut

V letech 1996 až 2009 je česká hudební scéna znala jako -123 min. Přišli s muzikou a výrazem, které zaujaly. V roce 2000 dostali Cenu Anděl pro objev roku a během své existence vydali pět studiových a jedno koncertní album. V roce 2009 se rozpadli. Jejich fanoušci si na návrat museli počkat až do června 2016.
V sestavě kapely, která s chutí koketuje s jazzem, blues i funky, jsou dnes zpěvák a kytarista Zdeněk Bína, baskytarista Fredrik Janacek a bubeník Dano Šoltis.

minus123minut

Čt 04/05/2017
21.30
Festivalový stan

Dj Aid Kid

Za pseudonymem Aid Kid stojí třadvacetiletý muzikant, producent a DJ Ondra Mikula. Po prvních dvou singlech (Sleep Start a Broken Arp) a předskakování zahraničním jménům jako SOHN, Kiasmos, SOPHIE, Groundislava... se stal vycházející hvězdou pražské elektronické hudební scény. Živé sety staví na improvizaci vlastních tracků, ve kterých kombinuje emotivní beaty a gradující struktury. Ve vlastní režii vydal v roce 2015 debutové album, které vzbudilo ohlas kritiky. V současné době působí jako kytarista v kapele Děti mezi reprákama a je součástí tvůrčího jádra kapely Zvíře jménem Podzim. Nově se věnuje i scénické divadelní hudbě a jako skladatel zanechal stopu v mnoha spotech, znělkách, instalacích a videomappingu. Na Anifilmu zahraje svůj Dj set.

Dj Aid Kid

Čt 04/05/2017
22.30
Festivalový stan

±0

PlusMinusNula jsou drásavě se valící, sychravé riffy, zahalené v přízemních nepropustných inverzích a posmutnělý rezignovaný hlas schovaný pod příkrovy post-punkových chmur. Jediná skotská kytarovka u nás. Navíc s čerstvou debutovou deskou stejného jmena.

±0

Pá 05/05/2017
21.00
Festivalový stan

Please The Trees

Žánrově těžko uchopitelná a neustále se proměňující stálice české nezávislé scény, která je pověstná strhujícími koncerty a vždy přítomným environmentálním poselstvím. V září 2015 Please the Trees vydali čtvrté řadové album Carp, na kterém představili nový syrovější zvuk. Desku natočili při turné po USA a vedle nominací na ceny Vinyla a Anděl, získal cenu hudební kritiky APOLLO 2015 za nejlepší album. Please the Trees je jednou z mála kapel, které se podařilo od debutového alba Lion Prayers (2007) udržet vysokou laťku, o společenské angažovanosti nemluvě.

Please The Trees

Pá 05/05/2017
22.00
Festivalový stan

Dj Johana + VJ Pretty Disturbed

Z naprosté současnosti do všežravých šedesátek a se spirituálem na rtech do časů jižanské konfederace. Z Brooklynu přes Paříž do Kolína nad Rýnem a zpět přes São Paulo do Skotska. DJ Johana to ve svém sečtělém setu stíhá za pouhou hodinku. Přestože se cely mix nese ve víceméně klidné poslechové náladě, každá skladba vychází z myšlenkové bouře svého místa a doby. Někdy tu jsou slova jedinou sebeobranou utlačovaných jako v případě Gila Scott-Herona, jindy popisuji civilizační úzkost jako u Arab Strap, jindy je zase hudba výsledkem jasně vytyčeného teoretického rámce jako u Bernarda Szajnera či Can. To vše jsou ukázkové případy, kdy si pop nasazuje kostěné brýle a existuje na literárním půdorysu.

Pretty Disturbed se inspiruje street artem a kreslenými vtipy a její vizuály obsahují kousavé, hrubé kresby a temné, avšak humorné postavy. Její obrazy jsou křiklavé a agresivní a její světelné malby na zdi vypadají, jako kdyby zuřivě črtala do skicáku. Finská grafička žijící ve Vídni, nadšená fanynka 360° videa a virtuální reality, tvoří vizuálně výrazné prostorové instalace, které kombinují prvky z umění, her a filmů.

Dj Johana + VJ Pretty Disturbed

Pá 05/05/2017
23.00
Festivalový stan

Dj Sestra

Kdo je sestra? Všechno listí posbírejte kvůli otiskům, vykuchejte všechna zvířata, v žaludku bychom mohli najít nějakou stopu. Sestra? To je něco jako bratr s jiným pohlavím. Prská a třese se jako klobása na grilu, hlava se vám z ní točí jako by v ní byli roztoči.

Dj Sestra

So 06/05/2017
23.00
Festivalový stan