online katalogDivadla

Pinocchio

60 min

Divadlo Já to jsem
Režie: Vítězslav Marčík ml.
Pinocchio – copak o něm potřebujete něco slyšet? Pohádka je na motivy knihy Carla Collodiho a ne fi lmu Walta Disneye. Provedení můžete trochu vidět na fotografi ích, ale rozhodně lépe uvidíte naživo. Pohádka Pinocchio získala cenu dětského diváka na festivalu v Havířově.

Čt 04/05/2017
10.00-11.00
Zámecký park

Eliščiny pohádky

60 min

Divadlo Já to jsem 
Režie: Vítězslav Marčík ml.
Pohádka o skřítcích, princezně, princi a drakovi. Jak chutná jablko? Jak voní švestka? A copak je to za dřevo, že se ta loutka z něho tak červená a leskne? Divadelní scéna vytvořená ze staré školní lavice a starých strojů, pomocí kterých lze vytvářet zvuky meluzíny, deště a strachu. Ručně řezané loutky, každá z jiného druhu dřeva. To vše proto, že jedním z cílů této pohádky je učit děti a možná i nás dospělé vnímat, poslouchat, dívat se, cítit, sáhnout si a znovu vidět svět nejen očima. Loutkové divadlo Já to jsem vzniklo z post-kybernetickopankovodechovkové kapely, která zkoušela v Drahotěšicích na statku.

Pá 05/05/2017
10.00-11.00
Zámecký park

Vyprávění starého vlka aneb Pravda o Karkulce

60 min

Koňmo – divadelní společnost
Režie: Vít Schuster, Pavel Šmíd
Karkulka se jmenovala právě podle té čepičky. Nebyla tedy čepička podle holčičky, ale holčička podle čepičky! Milé dětičky… Jsou snad vlci opravdu kanibalové? Zeptal se snad někdy někdo starého vlka, jak to tenkrát opravdu bylo? Kdo tedy vlastně co sežral a kdo je skutečný hrdina? A není nakonec známá verze pohádky pouhou bulvární pomluvou? Nejnovější pohádka divadelní společnosti Koňmo přináší konečně autentické svědectví starého vlka o tom, jak to s Karkulkou tenkrát doopravdy bylo. Představení s marionetami a živými písničkami je určeno dětem od 4 let i jejich rodičům.

So 06/05/2017
10.00-11.00
Zámecký park

O kouzelné kuličce aneb jak Vojta k šikovnosti přišel

60 min

Kejklířské divadlo
Režie: Josef Brůček
Představení vychází z klasické pohádky Kouzelná kulička, jejíž síla tkví ve víře ve vlastní schopnosti člověka. Vojta, prostý a trochu nešikovný hoch, se dostane do potíží, které musí řešit jinak než obvyklým způsobem. S vytrvalostí, trpělivostí a selským rozumem nakonec překoná intriky proradného komořího, hloupých loupežníků i pochyby vlastní mámy. Inscenace navazuje na tradici jarmarečních divadelníků a kejklířů a plně využívá různé kejklířské a artistické techniky, živou
muziku a loutkoherectví spojené s činohrou, a tak diváci uvidí velké jarmareční loutky a hotové kejklířské vystoupení. Představení získalo cenu diváků na festivalu Dítě v Dlouhé v Praze.  

Ne 07/05/2017
10.00-11.00
Zámecký park