Právě jsme spustili nový web!

20|12

Právě jsme spustili nový web!

Po několika letech se festival Anifilm dočkal nového webu! Změnil se od základu a jeho výtvarnou podobu určil Marek Náprstek, výtvarník příštího festivalového ročníku. Posuďte sami!
Autor při realizaci vycházel z rozsáhlého průzkumu, ke kterému dodává: „Poprvé jsem na zmínku o doktoru Mansteinovi narazil v archivech akademie věd při práci na klasifikaci genetických mutací mitochondrií čočky rodu mendacium audax. Mezi jinak tuctovými pracemi mne zaujalo tenoučké pojednání o řízené fúzi buněk. Pobavila mne surreálnost zvoleného tématu a s pousmáním bych spisek opět odložil, nebýt malé, značně ohmatané fotografie přichycené kancelářskou sponkou na zadní desky dokumentu. Z černobílého obrázku na mne upřeně hledělo několik desítek očí bez těla, očividně pózujících pro fotografa - doktora Mansteina. Fascinovaně jsem zíral na bizarní výjev a bylo mi jasné, že čočka bude muset nějakou dobu počkat.” 
Odhlédneme-li od zájmu o genetiku, Bc. BcA. Marek Náprstek také studuje na katedře animace FAMU a je mimo jiné autorem snímku Čím víc vím ze soutěže letošního Anifilmu.