06|05 novinky

Tipy na pátek

Tipy na pátek

Za hranice animace – 17:30 a 19:30, Loutkové divadlo

Dvě zajímavé přednáško-prezentace spojené s ukázkami pořádáme dnes odpoledne v Loutkovém divadle. První, nazvaná Loutkohra s pixely, začíná v 17.30 a povede ji náš porotce a specialista na filmové triky a efekty Jakub Pistecký, který působí v proslulém americkém studiu Industrial Light & Magic. S ním se podíváme například do zákulisí posledního filmu marvelovské série Avengers. V 19.30 následuje přednáška Jana Pinkavy, držitele Oscara – Interaktivní filmy za zrcadlem. Ta bude zahrnovat něco úplně jiného - živé interaktivní ukázky novějších i starších přírůstků projektu Google Spotlight Stories.

 

Animace á la italiano - 15.00, Schwarzenberský sál

Přijďte se přesvědčit o tom, že nová italská autorská animace nezůstává nijak pozadu oproti ostatním evropským zemím – naopak se vyznačuje originalitou a svěžestí. Novou DVD kolekci Animazioni 4, která zahrnuje širokou škálu stylů, představí kurátor Andrea Martignoni. Tentokrát je kolekce doplněná i filmy z jiných evropských zemí.

  

Psychadelika bez hranic - 20.30, Divadlo J. K. Tyla

Na dnešní večer můžeme doporučit všem odvážným divákům, kteří se nebojí ponurých, psychadelických a surrealistických filmů, aby se zašli podívat na program našeho porotce Rosta. Sugestivní snímky, které tento nezávislý umělec, hudebník, výtvarník, ilustrátor, animátor a režisér točí (a sám si k nim skládá hudbu), se nedají k ničemu přirovnat.