21|07 novinky

Přihlašujte filmy na Aniont!

Přihlašujte filmy na Aniont!

Občanské sdružení pro podporu animovaného filmu (OSPAF), organizátor Mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm v Třeboni, připravilo za podpory Státního fondu kinematografie nový webový portál Aniont, na kterém můžete bez poplatku a bez reklam sledovat autorské animované filmy. Důležitým prvkem tohoto animovaného kanálu je kurátorský dohled zkušených dramaturgů. Diváci mají pak také možnost autora filmu podpořit libovolnou částkou.

Rádi bychom touto cestou oslovili autory či producenty, kteří mají zájem své filmy na Aniontu zveřejnit. Neváhejte a zašlete nám na adresu malvina.toupalova@anifilm.cz informace o vašem snímku (název v češtině a angličtině, jméno režiséra a výtvarníka, rok výroby, stopáž, země), obrázek a link, na kterém se budeme moci na film podívat (případně odkaz na úložiště). Rádi váš film posoudíme a v případě, že bude vybrán, jej zveřejníme.

OSPAF si stejně jako celá animátorská komunita uvědomuje zoufalou absenci distribuce krátkometrážní animované tvorby a Aniont vnímá jako cestu, kterou lze tuto situaci zlepšit. Pomocí Aniontu chceme dlouhodobě usilovat o širší popularizaci animace u veřejnosti. Děkujeme za vaši podporu!