21|07 novinky

Představuje se Škola animace

Představuje se Škola animace

OSPAF již šest let organizuje tvůrčí dílny animace pro děti na festivalu Anifilm v Třeboni. Pro velký zájem o animační dílny během festivalu se OSPAF rozhodl pořádat dílny celoročně.

Škola animace je zábavný a tvůrčí proces, kde se děti seznámí s tvorbou animovaných filmů a samy si film vyrobí. Probíhá formou dílen pod vedením lektorů jedno dopoledne, celý den nebo několik dní. Může spojovat vlastní tvorbu s tématy, které jsou součástí školní výuky. Lektoři v průběhu dílen vedou děti od nápadu – příběhu, až po hotový film. Seznamují děti s přípravou animovaného filmu, tvorbou scénáře a vytvořením výtvarného návrhu za použití různých výtvarných technik. Následuje pro děti neznámá, ale zábavná část, a to animace. Za pomoci techniky a v kombinaci s hravostí a imaginací děti oživují své výtvarné nápady. Tato činnost klade důraz na trpělivost, výstižnost, představivost a důvtip. Děti se zcela ponořují do vymyšleného příběhu. Nakonec dětského tvůrce čeká nahrávání hudby a komentáře ke svému filmu. Film si malí autoři odnesou s sebou domů.

Rádi bychom Školu animace zprostředkovali a nabídli základním školám a veřejným zájmovým institucím. Je vhodná pro skupiny dětí dle věkových kategorií od 1. do 9. tříd. Školení lektoři jsou z řad studentů a pedagogů filmových škol.