08|05 novinky

Tipy na dnešní den - čtvrtek 8. 5.

Tipy na dnešní den - čtvrtek 8. 5.

To nejlepší ze současné evropské tvorby nabídne dnes od 19.30 ve Schwarzenberském sále projekce filmů nominovaných na prestižní cenu Cartoon d’Or. Anifilm také dnes večer představí v kině Světozor i kurátorský výběr Sylvaina Chometa, autora Tria z Bellville. Ten sestavil přímo pro festival pásmo filmů, které ho zasáhly, ovlivnily či je považuje za zásadní. Některé z nich se navíc řadí k naprosté klasice animovaného filmu. Objevná může být pro zájemce o českou animaci také retrospektiva Igora Ševčíka.

Program v klubech: finské šlágry a DJ Floex

K finskému programu se váže koncert skupiny Scandinative se zpěvačkou Hanna Rajakangas, který začíná dnes ve 21 hodin v DADA Clubu. Plynule pak můžete od finských baladických songů přejít do Besedy, kde vás od 22.30 čeká DJ Floex. Ten ve své tvorbě propojuje naopak elektronickou a akustickou hudbu do svébytné atmosférické podoby. 

Kam s dětmi? Na výpravu do fantazie

I dnešní program nabízí spoustu možností, jak zabavit děti. Pro ty nejmenší jsou v promítacím sále Roháč připraveny nové české večerníčky či pásmo české televize Děti kreslí písničky. O něco starší děti se mohou „vypravit do fantazie“ při sledování kurátorského pásma festivalu, které zahrnuje současnou i nedávnou krátkometrážní tvorbu. Od 14 do 17 hodin bude také probíhat v Zámeckém parku workshop „Zahrada v krabici“ s Mariou Procházkovou.

Také dnešní festivalový deník najdete v rubrice Press.