07|05 novinky

Tipy na čtvrtek

Tipy na čtvrtek

Široký výběr českých porevolučních reklam nabídne pásmo 25 let české reklamy. Zařazeny jsou i spoty Michala Žabky, Noro Držiaka, Jana Baleje či Jaromíra Plachého. Ve Schwarzenberském sále ve 13.30.

Filmy nominované na prestižní a tradiční evropskou cenu Cartoon d’Or uvidíte v divadle J. K. Tyla od 19.30.

Dnes startuje letošní půlnoční animace. Po tři večery vás od 23.30 v kině Světozor čekají filmy, které si ani nedovedete představit. Dnes speciální krátkometrážní výběr Pohled do útrob s tematikou rozkladu a vnitřností. 

Zveme všechny příznivce klasika (nejen) českého animovaného filmu Jiřího Brdečky na křest unikátního trojkompletu DVD, které Anifilm v nedávné době vydal. Křest se uskuteční dnes v 17.00 ve Schwarzenberském sále a na místě bude i možnost si komplet, který obsahuje 3 DVD s celkem 34 filmy, zakoupit. Světovou slávu a mezinárodní ocenění vynesly Brdečkovi mj. snímky Vzducholoď a láska, Špatně namalovaná slepice či Do lesíčka na čekanou. Pronikavá vize vnitřního světa, ironie a básnické vidění činí z jeho tvorby trvalou světovou hodnotu. Můžete posoudit sami – po celou dobu konání festivalu se Brdečkovy filmy promítají také v prvním patře budovy Staré radnice.