Koncert, DJ

Zobrazit vše

Please the Trees

zobrazit

Please the Trees

Please the Trees

Původně jen bezejmenný projekt propojení dvou hudebních světů se zrodil během roku 2006 setkáním jedné z kmenových skupin táborské rockové scény, kytarových snivců a léčitelů Some Other Place a originálního písničkáře Václava Havelky, vystupujícího pod nickem selFbrush. Ambientním noisovým hudebním plochám Some Other Place chyběl vokalista a Havelka naopak již dlouho hledal kapelu, která by dokázala zahrát s patřičnou intenzitou a napětím písně, jež nastřádal do šuplíku. Po několika společných zkouškách však vzniklo z jamování něco víc. Skupina přijala název Please The Trees a začala pomalu a opatrně vystupovat na veřejnosti. Během několika měsíců si získala zaslouženou pověst jedné z největších nadějí české indie-rockové scény. Anděl 2012 za album A Forrest Affair v kategorii Alternativní hudba. 

So 04/05/2013
22.30-24.00

Beseda - sál
> mapa

Hi-Fi

zobrazit

Hi-Fi

Hi-Fi

Skupinu Hi-Fi založil v roce 2002 hudební skladatel Petr Wajsar. V současném obsazení hraje od roku 2006. V letech 2008/9 kapela zvítězila ve dvou klíčových kláních: Boom Cupu v Ostravě a Startéru Live v Praze.

Hi-Fi se zaměřuje na elektronickou taneční hudbu a jazz, stylové rozpětí tanečních rytmů však sahá od hiphopu přes reggae až po techno a drum’n’bass. Originální české a anglické texty v sobě často zahrnují slovní hříčky, rytmickou mluvu a beatbox. Kromě živých nástrojů využívá skupina i elektroniky a bicích smyček. Většinu repertoáru tvoří autorské písně, podle typu akce a prostoru jsou však do programu zařazovány i jazzové standardy v tanečních a jiných úpravách. 

Ne 05/05/2013
22.30-24.00

Beseda - sál
> mapa

Urban Trio

zobrazit

Urban trio

Urban trio

Urban trio vzniklo na podzim roku 2011, kdy proběhl jejich první, improvizovaný koncert v Jihlavě. Od té doby začala kapela pravidelně zkoušet a koncertovat. Zaměřuje se výhradně na jazzovou hudbu a její doménou jsou vlastní kompozice a originálně zaranžované jazzové standardy a populární písně. Vychází z tradic blues, swingové éry a především z moderního jazzu. Autorskou zodpovědnost na sebe z velké části převzal klavírista Jakub Urban, který je autorem většiny skladeb. Velkým dílem mu přispívají také Jakub Antl (kontrabas, baskytara) a Ondřej Sluka (bicí nástroje). Urban trio koncertuje v předních klubech české i zahraniční jazzové scény a během podzimního turné po Egyptě navázala kontakty i na africkém kontinentu. 

Po 06/05/2013
22.30-24.00

Beseda - sál
> mapa

DJ Liquid A

zobrazit

DJ Liquid A

DJ Liquid A

DJ Liquid A patří k nejzkušenějším djům v ČR, začínal v devadesátých letech v legendárních klubech Roxy, XT3, Punto Azul atd. Dj Liquid A je průkopníkem freestylového hraní. V jeho setech dnes najdete brazilskou hudbu, latino, vintage reggae, acid jazz, dub, funk, electro swing, soul, rare groove, weird pop – podle místa hraní a atmosféry... 

03/05/2013
23.00-02.00

So 04/05/2013
24.00-03.00

Beseda - sál
> mapa

DJ Ultrafino

zobrazit

DJ Ultrafino

DJ Ultrafino

Spolutvůrce pražské funkové DJ scény. Striktně vinylový hráč, který za gramofony zúročuje své dlouholeté muzikantské zkušenosti. V setech kombinuje hlavně funk, soul a jazz ze 60. a 70. let, ale stejně tak v nich uslyšíte i disco, hiphop, latino, reggae a neočekávané raritní kousky z celého světa.

Je rezidentem několika pražských klubových akcí, z nichž největší pozornost poutají jediná pravidelná funk-soulová noc v Česku, Funkopolis, a žánrově elektrická akce Fúze. K jeho dalším akcím patří striktně singlová All45’s, undergroundový disco projekt Kobra & Disko a sólová Dusty Grooves Session. Mr. Ultrafino se věnuje vlastní hudební produkci, vystupuje pravidelně s živými nástroji a zpěváky a za gramofony se střídá s DJi a producenty, jako je Lack of Afro, Nik „Mukatsuku“ Weston a Valique. 

Po 06/05/2013
24.00-03.00

Út 07/05/2013
22.30-03.00

Beseda - sál
> mapa