06|05 novinky

ANIFILM se přehoupl do své druhé poloviny

ANIFILM se přehoupl do své druhé poloviny

Ale to rozhodně neznamená žádné ochuzení programu, nebo „dojezdovou“ letargii, právě naopak.
Programová nabídka vrcholí jak pro filmové profesionály, tak širokou veřejnost, včetně dětských návštěvníků.
Druhým dnem pokračuje profesionální program Visegrad Animation Forum, který pořádá ANIFILM ve spolupráci s Českou asociací animovaných filmů.

Co se asi děje na pískovišti, když děti odejdou domů? To se objevují pro lidské oko neviditelní skřítci písečníci Agáta a George a začínají se dít věci… Animo TV přináší populární seriál pro nejmenší SKŘÍTCI PÍSEČNÍCI, režiséra Ralfa Kukuly. Je vytvořený unikátní zcela novou 2D pískovou animací.
Hodinu po poledni jsme pro vás nachystali poutavou přednášku Heleny Diesing WALT DISNEY VS. UMĚNÍ. Král sentimentu, kultovní postava animovaného filmu, zakladatel jedné linie výtvarné tradice, esence amerického stylu života i silná vazba na Evropu, osobnost uznávaná i zatracovaná nejen svojí generací… to všechno a mnohé další rozpory v sobě nese tvorba Walta Disneyho. Utvořte si vlastní názor.

Odpoledne a podvečer nabízíme možnost znovu zhlédnout dva bloky mezinárodní SOUTĚŽNÍCH KRÁTKÝCH FILMŮ – a to v Divadle J. K. Tyla od 16h a poté od 20h. Už zítra dojde na vyhlášení vítězů!

Alicja Plodko představí večer DĚTSKOU TOVÁRNU NA SNY, která vznikla v roce 1985 při vratislavské galerii Entropie. Děti se v ní učí základům animace a skrze setkání s významnými osobnosti získávají znalosti i z historie animované tvorby.