10|04 výběr z programu

Projekce pro děti, loutková divadla a dílny animace

Dětský program nabídne čerstvé novinky i nestárnoucí klasiku a uspokojí nejrůznější věkové skupiny. Včetně dětí dospělých.

Pro nejmenší máme připravený výběr nejoblíbenějších večerníčků a zároveň představíme i ty nejnovější. Kdo má rád pohádky, neměl by si nechat ujít  loutková divadelní představení Pták ohnivák a liška Ryška, O zamilované ježibabě a Červenou Karkulku. Pro ty starší chystáme premiérovou projekci nového francouzského animovaného 3D seriálu Malý princ, který je velice zdařilou adaptací této nestárnoucí knížky spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho. Pro teenagery jsme nachystali populární britský seriál Mezi námi zvířaty, jehož autorem je oscarový režisér Nick Park, proslulý jako autor Wallace a Gromita a Ovečky Shaun.

V rámci retrospektivy Zdeňka Milera si připomeneme první díly populárního Krtečka a nebudou chybět ani animované celovečerní trháky loňského roku ze sekce Bilance. Estonská retrospektiva nabídne hodinové pásmo ušité na míru dětem a mezinárodní soutěž celovečerních animovaných filmů představí pět dětských titulů. A nakonec trochu prostoru pro kreativitu – nejen děti si budou moci vyzkoušet vyrobit svůj vlastní animovaný film v dílnách animace.