06|05 Z PROGRAMU

Pondělí 7. 5.

Debata o českém animovaném filmu: Problémy a naděje české animace

Na Anifilmu se dnes bude debatovat o českém animovaném filmu. Debata je určena nejenom filmovým profesionálům.  O tom, v čem je naděje a v čem tkví problémy české animace budeme diskutovat s producenty, autory, kritiky, zástupci filmových škol i České televize. Pokusíme se  pojmenovat, co je klíčem k oživení tradice oboru, v němž čeští tvůrci patřili k nejlepším na světě. Účast v diskusi potvrdil i ředitel České televize Petr Dvořák.

 

Making of Kuky se vrací

O unikátním způsobu natáčení filmu Jana Svěráka Kuky se vrací bude vyprávět výtvarník Jakub Dvorský. Původní záměr udělat film, který vznikne za pár dní za pomoci několika přátel, se nakonec proměnil ve dvouletý projekt s desítkou trikových záběrů. Salonek hotelu Zlatá hvězda, začátek v 15.00. Vyprávění Jakuba Dvorského doprovodí řada filmových ukázek. Jan Svěrák se bohužel z důvodu nečekaného prodloužení pobytu v zahraničí z dnešní akce omluvil.

 

Zakončení festivalu

Ceny soutěžním snímkům – animovaný svět v lahvi - budou jejich tvůrcům předány během slavnostního zakončení festivalu v kině Světozor. Ale nezoufejte, festival dneškem nekončí. Projekce pokračují ještě v úterý!

 Projekce na rybník Svět

Ve 21.00 začíná projekce na rybník Svět. K vidění budou vítězné krátké filmy.