05|05 Z PROGRAMU

Neděle 6. 5.

Výběr podle Billa Plymptona

Provokativní, vtipné a na svou dobu velmi odvážné filmy nabídneme v téměř dvouhodinovém bloku, který sestavil exkluzivně pro Anifilm, slavný americký režisér a animátor Bill Plympton. Děti ale nechte doma. Součástí projekce bude také Plymptonem restaurovaný snímek The Flying House, který v roce 1921 natočil průkopník americké animace Winsor McCay a kterým se inspirovali i géniové z Pixaru.

 Profil Jiří Brdečka

Obě pásma filmů Jiřího Brdečky uvede jeho dcera Tereza Brdečková, známá publicistka. Kromě filmů, na kterých se Brdečka autorsky podílel jako scénárista a režisér Anifilm uvede také dokumentární film Lááásky Jiřího Brdečky, který ho zachycuje jako tvůrce v hraném i animovaném filmu.

Retrospektiva Zdeňka Milera

V rámci Milerovi retrospektivy se dnes můžete vydat do Loutkového divadla na jeho krátké filmy.

Game Day

Pro fanoušky nezávislých počítačových her je  připraven celodenní nedělní program zaměřený na animaci v herní tvorbě. Kromě českých tvůrců přijedou letos své projekty představit i zástupci ze zahraničí. Těšit se můžete na cyklus zajímavých přednášek, ale i na nové nebo ještě vznikající hry, které si budete moct na místě zahrát za přítomnosti samotných tvůrců!